РОМАНТИЧНАТА ТОСКАНА
Италия
tui@trаvellers.bg
ТРАВЪЛЪРС

 РОМАНТИЧНАТА ТОСКАНА

индивидуален тур

01.09.17 - 08.09.17 

Ден 1 : 01.09 Директен полет от София до Болоня в 20:45, пристигане в Болоня в 21:30. След вземане на багажа и излизане от зала пристигащи , се насочвате към офиса на Авис за наемане на автомобил. След уреждане на документацията, потегляне към Флоренция. Настаняване в избрания от вас хотел. Нощувка. 

Ден 2: 02.09 Закуска. Разходка из Флоренция.

Разглеждане на забележителностите на Флоренция: църквата – пантеон Санта Кроче (отвън), катедралата „Санта Мария дел Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. 

На обяд отпътуване към сърцето на Тоскана- Сан Джиминяно.

Сред лозя и маслинови горички е разположена вилата, която ви очаква. Настаняване- 6 нощувки.

Реставрираната в миналото ферма е разположена сред лозя с уникална гледка към Сан Джиминяно. В близост се намира  Certaldo-романтично средновековно градче, където ще намерите богат избор на заведения и магазини. Къщата е разположена сред градина  от 2000 кв.м. Голям басейн, грил, външна камина и градински мебели са на разположение на гостите.

02.09-08.09  Разглеждане на живописната Тоскана.

Тоскана е най-красивата област на Италия и една от най-посещаваните от туристи области в света, известна с прeкрасните си пейзажи, богатата си култура и не на последно място – с кухнята си и с легендарното вино кианти. Релефът на областта се състои от нежно заоблени хълмчета, покрити с лозя и маслинови гори, сред които са сгушени перлите на областта – прекрасни селца и градчета, редящи се като на кинолента. Градовете на Тоскана – Сиена, Пиза, Лука, Сан Джиминяно и, разбира се, столицата й Флоренция, са люлки на Ренесанса и днес приютяват безценни архитектурни паметници и световноизвестни музеи. Монтекатини Терме е най-известният курорт с минерални бани в Италия, където, още по времето на Римската империя, пълководци и императори са идвали да си почиват след тежки битки. В по-нови времена Монтекатини Терме е било любимо място за почивка на австрийската аристокрация,начело със самия император Франц Йосиф и с императрица Елизабет (Сиси). Днес градът разполага със съвременен комплекс от обществени басейни и привлича почиващи от цяла Европа, Америка и Азия. Разположен в сърцето на Тоскана, на около 50 км. от Флоренция и от Пиза, на около 120 км. от Сиена, той често се ползва освен като място за отдих и почивка, и като отправна точка за опознаване на прекрасната земя на Медичите, където италианският гений се изявява най-силно и в най-чист вид. Истинско щастие е човек да има възможност спокойно да се отдаде на опознаването на тази прекрасна провинция, да се полюбува на хармонията на пейзажа, да поскита безцелно по каменните улици на градовете, да види с очите си творбите на Микеланджело, Рафаело, Леонардо да Винчи и на толкова още световноизвестни италиански творци, които чакат зад вратите на музеите, на църквите и на дворците в областта.

Градчетата, които трябва непремено да посетите са :Монтекатини Терме , Лука, Сиена, Волтера, Сан Джиминяно, и Чинкуе Терре. 

Сиена – забележителности: червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато – разглеждане на „Пиаца дел Кампо” – централният площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно e сцена – легендарното „палио”, Палацо Публико, катедралата.

Лука – очарователен град, съхранил средновековните си църкви, дворци, улички и площади, опасан от крепостни стени, датиращи от XVI – XVII век: разглеждане на стария град, катедралата „Св. Мартин”, църквите „Св. Михаил на форума” и „Св. Фредиан”, овалния площад. 

Волтера е възхитително тосканско градче, кацнало на един хълм, съхраняващо крепостни стени от Средновековието, но и от етруската епоха, от което се открива изключителна гледка към красивата околност. 

Разглеждане на Сан Джиминяно – кацнал на върха на един хълм в долината на р. Елза, сред лозя и маслинови горички, градът е запазил средновековния си облик и украсява тосканския пейзаж със своите крепостни стени и с легендарните си 14 каменни кули, устремили към небето стройните си силуети – разглеждане на „Пиаца де ла Чистерна”, „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Асунта”. 

Чинкуе Терре е едно от най-красивите места на Лигурската ривиера – това са пет села (Монтеросо ал Маре, Вернаца, Корниля, Манарола и Риомаджоре), сгушени на една тясна ивица между морето и стръмните склонове на планините. Селцата са построени на самия средиземноморски бряг, на малки, чудно красиви заливчета и по стръмните скали. Достъпни са с помощта на специално построена железница. Посещението на Чинкуе Терре може да се превърне в едно от най-впечатляващите преживявания в живота Ви, от което завинаги ще запомните чудните картини на многоцветните къщи, накацали една върху друга по скалите и надвиснали сякаш над морската шир. 

Ден 8: 08.09 Напускане на вилата.  Отправяне към летището за полет в 22:35, пристигане в София  в 01:05.

 

Цена от 299 евро на човек.

Цената е калкулирана за настаняване на четирима души във вила.

Цената включва : самолетен билет, 1 нощувка във Флоренция, 6 нощувки в  Тоскана, автомобил под наем за целия престой в Италия.

 


Изпрати запитване!

Свържете се с нас на e-mail: info@travellers.bg, тел. +359 52 604 104 или използвайте контактната форма по-долу.
Полетата с (*) са задължителни!