Екскурзия Класическа Полша
Екскурзии
tui@trаvellers.bg
ТРАВЪЛЪРС

Екскурзия „Класическа Полша“

Варна/Бургас – Краков/Замък Вавел – Варшава – Ченстохова/
Манастир Ясна Гура – Солна мина Величка – Летище Краков/Бургас/Варна

С автобус от Варна и самолет от Бургас

с посещение на варшавската туристическа борса World Travel Show

15 – 20 октомври 2019
(6 дни, 5 нощувки)

Пакетна цена: 1165 лв.

 

Програма:


15.10 (вторник)

Автобусен трансфер Варна – летище Бургас. Полет Бургас (14:50) – Краков (15:45). Настаняване в хотел категория 3 звезди. Вечерна разходка пеша из центъра на града. Нощувка.

16.10 (сряда)

Закуска. Разглеждане историческия център на Краков – катедралата „Кошчиул Мариацки“, кметството, средовековната Флорианска порта, „Сукиенице“ и квартал Казимиерж.
 
След обед разглеждане на замъка Вавел – сърцето на средновековния Краков - резиденция на полските крале в периода от XI до XVII век. В катедралата на замъка са коронясвани и погребани всички полски крале (пред олтара на катедралата е и символичният саркофаг на Владислав Варненчик). Свободно време. Нощувка.
 
17.10 (четвъртък) Закуска.

Заминаване за Варшава, пристигане около обяд. Автобусна панорама на Варшава и пешеходна обиколка на историческия център - „Старе место”, църквата „Св. Кръст” в която се пази урната със сърцето на Фредерик Шопен, операта, двореца на културата и науката, катедралата „Свети Йоан Кръстител”. Настаняване в хотел категория 3 звезди. Вечерна разходка пеша из центъра на града. Вечеря (полска кухня). Нощувка.
    
18.10 (петък) – Закуска.

Разглеждане на Кралския дворец – официална резиденция на полските крале от XVII век. На площада пред двореца е колоната със статуята на Сигизмунд III Ваза, полски крал от шведски произход, който преместил столицата от Краков във Варшава. В края на Втората световна война, както почти цяла Варшава, и дворецът е разрушен до основи. Днес той е исторически и национален паметник.
По обяд - възможност за посещение на туристическата борса World Travel Show в Ptak Expo, в предградието на Варшава - Надажын (Nadarzyn).
Свободно време. Нощувка.
Туристическата борса World Travel Show (18.10. - 20.10.2019), включва три прояви:
International Tourism Fair www.worldtravelshow.pl
World Caravanning   www.campercaravanshow.com
Warsaw yacht salon   www.warszawskisalonjachtowy.pl


19.10 (събота) - Закуска.

Заминаване за Ченстохова. Разглеждане на манастира „Ясна Гура“, вписан в листата на ЮНЕСКО на световното културно наследство и известен като полският Ерусалим. В светилището на манастирската църква се пази иконата „Черната Богородица“. Поляците вярват, че през вековете тя е спасявала страната от много вътрешни и външни беди.
 
Продължаване към Величка. Настаняване в хотел категория 3 звезди. Нощувка.
20.10 (неделя) Закуска. Разглеждане на солната мина Величка – включена в листата на ЮНЕСКО на световното културно и историческо наследство. Добивът на сол в нея датира от далечната 1280 г. Днес галериите на мината имат дължина над 300 км на 9 нива и дълбочина до 327 м. 
 
В огромния подземен комплекс има параклиси, катедрала, зали за конференции, магазин за сувенири, поща, прекрасен ресторант, рехабилитационен комплекс за лечение на костни заболявания и проблеми на дихателните пътища, както и забележителна изложба на скулптури от сол.
Трансфер до летището. Полет Краков 13:50 – Бургас 16:40. Автобусен трансфер до Варна.

Пакетна цена 1165 лева в двойна стая (възможни са промени в зависимост от актуалните цени на самолетните билети и на горивата).
 
Цената включва:
- автобусни трансфери Варна – Бургас и Бургас – Варна;
- директни полети Бургас – Краков – Бургас с авиокомпания Ryan Air, летищни такси и безплатен ръчен багаж 40 х 25 х 20 см.
- пътуване с комфортни автобуси с климатик;
- 2 нощувки със закуска в хотел категория 3 звезди в Краков;
- 2 нощувки със закуска в хотел категория 3 звезди във Варшава;
- 1 нощувкa със закуска в хотел категория 3 звезди във Вeличка;
- 1 вечеря (полска кухня);
- туристическа програма в Краков, Варшава, Ченстохова и Величка;
- възможност за посещение на туристическата борса World Travel Show;
- местен екскурзовод на полски език (с превод на български) при обиколките на Краков, Варшава, както и при разглеждането на манастира Ясна Гура и солната мина Величка.
- входни билети във Варшава за Двореца на културата и науката и Кралския дворец, в манастира Ясна Гура, в Краков за Кошчиул Мариацки и замъка Вавел (представителни зали).
- медицинска застраховка за туристи на възраст до 70 год., с лимит 10000.00  €;
- водач-екскурзовод от туроператор „Франга“ по време на цялата екскурзия

Цената не включва:
- входен билет (цена 89 злоти – около 24 €) в солната мина Величка - поради възможността някой от туристите да страда от клаустрофобия. Посещението в мината ще се осъществи независимо от броя на туристите, които ще заплатят входен билет;
- входни такси в обекти, посещавани по желание;
По желание доплащане за:
- около 20.00 лева за медицинска застраховка за лица на възраст над 70 год.
- 290.00 лева за настаняване в единична стая.
- около 48.00 лева за втори багаж, 10 кг, 55 х 40 х 20 см;

Записване и начин на плащане: Плащане на 400 лева депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, останалата сума се доплаща не по-късно от 30 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой участници: 27.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 30 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: Валидна лична карта (международен паспорт). За деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.

Визови, паспортни и санитарни изисквания: няма.
Екскурзията не е подходяща за клиенти в инвалидна количка.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Има възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма, покриващи разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Допълнителна информация:
Организаторът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата. При възникване на форсмажорни обстоятелства, непредвидени затваряния на посещавани обекти и др., организаторът информира за това пътуващите и при възможност включва други обекти. Настаняването в автобусите за трансфера до Бургас, както и при пътуването из Полша, е по реда на записване.

 


Изпрати запитване!

Свържете се с нас на e-mail: info@travellers.bg, тел. +359 52 604 104 или използвайте контактната форма по-долу.
Полетата с (*) са задължителни!