Само за Фенове - Австралия и Аустрелиън Оупън /индивидуален тур/
Екскурзии
tui@trаvellers.bg
ТРАВЪЛЪРС

Само за Фенове - Австралия и Аустрелиън Оупън /индивидуален тур/

16 януари - 02 февруари 2018 с полет от София

Програма:

17 януари пристигане в Сингапур  

Пристигане в Сингапур в 14:45 ч и трансфер от летището до хотел  

Marina Bay Sands *****  . Нощувка.

http://www.marinabaysands.com/mbs/index.html?mboxSession=1495198871005-356878

18-20 януари, две нощувки Сингапур

Според Малайска легенда, принц Суматран среща в Темасек един лъв, което се считало за добра поличба и това го подтиква да основе Синга Пура, или Лъвския град. Няма значение, че лъвове никога не са живели по тези места (по-скоро принцът трябва да е срещнал тигър), важното е, че това място се утвърждава като главен търговски район. Сингапур е едновременно град, остров и държава. Мнозина казват, че Сингапур е уникален и единствен на земята, разположен  при фокусната точка на вековни търговски пътища, където хора от различни култури и традиции са дошли заедно преди повече от 200 години. Сингапур е вдъхновяващ град на контрастите, където вкусът и духовността на изтока се срещат с комфорта, удобството и ефективността на запада. Всъщност, Сингапур често е описван като удобен, но жив колаж на това, което района трябва да предлага. Въпреки западните влияния, ще осъзнаете, че Сингапур е все още съвсем азиатски в своя характер. Нощувки. 

20 януари Сингапур

Закуска. Освобождаване на стаите до 11:00 ч. и свободно време до трансфера ви до летище късно вечерта. 

21 януари Сингапур – Сидни

Полет за Сидни (01:45-12:30).  Посрещане и трансфер до хотел  Amora Hotel Jamison **** www.sydney.amorahotels.com – Deluxe King Room.  Настаняване след 14 ч. Свободно време и нощувка.

22 януари Сидни - панорамна екскурзия  и круиз с обяд (времетраене 4.5 ч).Ранно отпътуване – около 07:00ч. Самостоятелно придвижване до мястото, откъдето започва панорамната екскурзия на Сидни. Започвате с моста  Харбър  - един от най-големите стоманени извити мостове в света. Поради специфичния си извит дизайн, сред местните  е известен като „Закачалката“. Проектиран през 1924г. с цел да свърже  северните и южните  брегове  на непрекъснато  растящия град, Харбър Бридж е отворен през 1932г. и е една от най-фотографираните икони на града. Отправяте се към живописният квартал Милсънс Пойнт –  предградие на Сидни, в което голяма част от изящните къщи, църкви и училища са построени още през 18 век. Невероятните гледки към пристанището, града и сградата на Операта, множеството ресторантчета, кафенета и бутици, превръщат квартала в привлекателно място, както за местните жители, така  и за гостите на града. Следва квартала Менли, с известните си плажове и релаксираща атмосфера, където можете  да се насладите на чаша ароматно кафе. Следва круиз в залива с включен обяд.

23 януари  Сидни, екскурзия до Сините планини (11.5 ч)

Денят е посветен на еднодневна екскурзия до Сините  Планини – едно истинско пътуване в сърцето на световно защитената територия.  От дъждовни гори до надвиснали и внушителни пясъчни скали, днес ще разгледаме многообразието на природата. Национален парк Сините Планини е един от седемте национални парка, съставляващи по-обширния регион Големи Сини Планини. Този чуден пейзаж от пясъчни скали, стръмни дефилета и мъгливи сини евкалиптови гори се гордее с луксозни хотели и най-стръмната железница в света.  По желание – пътуване със  Scenic World (www.scenicworld.com.au ), което включва еднопосочно пътуване с Scenic Cableway, еднопосочно пътуване със  Scenic Railway и връщане със Skyway – заплащане на билет на място. Scenic World е най-посещаваната частна туристическа атракция в страната. Scenic Railway е най-стръмната железница, превозваща пътници в света, на 52 градуса, или 128%, и е превозила над 25 милиона пътници в 67 годишната си история. Ще имате възможност  да се качите и на трите  атракции (заплащане на билет на място). Посещение на градчето Леура и разходка в Featherdale Wildlife Park,  за среща с коали, кенгуру и ему.  По желание – круиз по р. Парамата на връщане. 

24 януари Сидни 

Свободен ден за разходки в града. Нощувка.

25 януари Сидни - Мелбърн

05:00 ч. трансфер до летище за полет до Мелбърн (07:15-08:50).  

Посрещане и трансфер до хотел  

Clarion Suites Gateway http://www.clarionsuitesgateway.com.au/. 

Свободно време за самостоятелна разходка. Настаняване след 14 ч.  

Вечерта – посещение на полуфинала при мъжете на Australian Open. 

26 януари Мелбърн – полудневен тур (3.5 ч)

Отпътувате в 08:10 ч за разходка покрай най-големите атракции и исторически забележителности на Мелбърн. Започвате с централната част  на считаната за шопинг столица на Австралия, с модерните си търговски центрове и бутици на световноизвестни марки. И въпреки че останалите щати не биха се съгласили, Мелбърн носи славата и на още една столица на страната – тази на спорта. Ще видите  игрището за крикет, което е домакин на състезанията по австралийски футбол, и ще минете покрай Род Лейвър Арина - дом на откритото първенство по тенис, и Албърт Парк – пистата за Формула 1. Следва величествената сграда на Парламента, строена на етапи между 1855 г и 1929 г. Това е най-голямата сграда от 19в. в Австралия, и се счита за един от най-изящните примери на архитектурата от този период, изобщо в целия свят. Ще имате възможност да се снимате пред Пазара Виктория – най-големия на открито в южното полукълбо. Разходка в градините Фицрой и къщата на родителите на Кап. Джеймс Кук, днес внимателно реставрирана (билета е с допълнително заплащане). Последна спирка е Параклиса в памет на загиналите в Първата световна война – един от най-големите паметници в Австралия, и може би най-известната забележителност на града. Турът приключва около 11:45 ч на Площада на федерацията. Свободно време следобяд.

27 януари Мелбърн – екскурзия до остров Филип (5.5 ч)

Свободно време преди обяд. В 16:30 ч. се качвате на автобуса за екскурзия до остров Филип. Днес ще ви представим Австралийската фауна в пълния и блясък. Пътят към остров Филип е съпроводен от прекрасни крайбрежни пейзажи, колонии от тюлени, лениво полегнали на скалите, водни птици, среща с нежните коали.Моста Сан Ремо ви отвежда до острова за да станете свидетели на прочутия парад на пингвините! Всяка вечер по време на залеза, най-малките пингвини в света излизат от водата към пясъчните дюни на брега.

Забранено е снимането на остров Филип – дори без светкавици.  Връщане в хотела около 23 ч. 

28 януари Мелбърн – Кернс  - Големия Бариерен Риф

Около 7 ч – трансфер до летище за полет до Кернс (08.55-11.20). Трансфер до пристанище, откъдето се качвате на катамаран за Green Island Resort https://www.greenislandresort.com.au/.  Лодката ще отпътува около 13 ч, и пристига на острова в 13:50 ч. Настаняване в Island Suite. Нощувка.

29 януари екскурзия до  Големия Бариерен Риф

Закуска. Свободно време за почивка. По време на престоя ви на острова са включени: 

- напитки по залез слънце;

- разходка с лодка с прозрачно дъно;

- шнорхелинг  оборудване;

- екскурзия в дъждовната гора;

- използване на уиндсърфинг оборудване, каяци, кану, плажен волейбол;

- шезлонги и чадъри.

02 февруари Големия Бариерен Риф – Кернс – Сидни

Закуска и освобождаване на стаите до 10:00 ч. В 12:00 ч- трансфер с катамаран до пристанище Кернс. Трансфер с кола до летище за полет до Сидни в 16.05 ч. Кацате в 20.05 ч. Следващ полет за Доха в 22:10 ч. 

03 февруари Мелбърн - София

Кацате в 05:05 ч. Връзка за София (06.40-10.55). 

Допълнителни екскурзии:

- Сидни: Квартал Рокс и плажа Бонди, тур с мотоциклети Харли Дейвидсън, зоологическата градина

- Мелбърн: Панорамна екскурзия 12те Апостоли по крайбрежието

Полетно разписание:

16.01, София-Доха, излита/каца:        09:45-01:20 (на 17.01)

17.01, Доха-Сингапур, излита/каца:  02:10-14.45

21.01, Сингапур-Сидни, излита/каца:  01:45-12:30 

25.01, Сидни-Мелбърн, излиата/каца: 07:15-08:50

28.01, Мелбърн-Кернс, излиат/каца: 08:55-11:20

02.01, Кернс-Мелбърн, излита/каца: 12:00-16:25

02.01, Мелбърн-Доха, излита/каца: 23:10-05:25 (на 03.01)

03.01, Доха-София, излита/каца: 06:40-10:55

Пакетна цена на човек - 4900 евро

Цената включва:

- Всички полети  по програмата

- Трансфери: летище-хотел-летище

- Хотелско настаняване (3 нощувки в Сингапур; 4 нощувки в Сидни; 3 нощувки в Мелбърн; 5 нощувки Големия бариерен риф)

- Включените екскурзии по програмата

Цената не включва:

- Билети за посещение на полуфинала на Australian Open. Цената подлежи на пре-потвърждение

- Допълнителни екскурзии

 


Изпрати запитване!

Свържете се с нас на e-mail: info@travellers.bg, тел. +359 52 604 104 или използвайте контактната форма по-долу.
Полетата с (*) са задължителни!